Emma matras: top of flop?

In de verlofperiode juli-augustus is het altijd rustig in de kinepraktijk. En dus had ik even tijd om op internet op zoek te gaan naar matrassen die geschikt zijn bij rugpijn. Ik kwam heel veel bloggers, influencers, videoboodschappen tegen voor de Emma matras.

Volgens de filmpjes op Youtube en de reviews op allerhande blogs een typisch revolutionair product. Ik geef je hierover graag mijn mening!

Wat is de Emma matras?

Volgens hun website:

Door het samenbrengen van drie verschillende lagen slaap je beter dan ooit.

De matrashoes is gemaakt van een uniek, vochtregulerend materiaal. De elastische vorm past strak om je matras, en je kunt het gewoon wassen.

De toplaag van het geavanceerde Airgocell® garandeert een ultieme nachtrust. Door de gelachtige structuur heb je geen last van pijnlijke drukpunten: de matras geeft mee waar dat nodig is en biedt daarnaast toch weer alle ondersteuning. Bovendien ademt het en blijft dus koel en droog.

Traagschuim is de perfecte tussenlaag: het verdeelt je gewicht op de best mogelijke manier. Wat je houding ook is, het zorgt ervoor dat je goed ligt. Emma voelt daarom extra comfortabel aan.

Het koudschuim zorgt voor ondersteuning waar je lichaam dat nodig heeft en flexibiliteit waar dat prettig is. Je wervelkolom blijft daarom in zijn natuurlijke positie, of je nu op je zij, rug of buik slaapt. Juist omdat de meeste mensen afwisselend slapen, is dit zo belangrijk.

Informatie vanop de website van Emma matras
De verschillende lagen van een Emma-matras

Wat vind ik van de Emmamatras?

Het is een goed idee om een matras te gaan opbouwen uit verschillende lagen. Je hebt nu een ventilerende, traag- en koudschuim matras. Waardoor je enkele voor- en  nadelen van de verschillende materialen kan gaan compenseren. Zo’n matrassen worden hybride genoemd.

Groot nadeel: Je creëert een mossel-nog-vis-matras. Je compenseert de nadelen maar ook de voordelen worden minder uitgesproken. Ze hebben een mooie one-size-fits-all model.

Ik mis nog een laag/zone met pocketveren in de matras. Dit zit er niet in, waarschijnlijk om de productiekost te verlagen.

Ik zou zeker voor een ander type matras kiezen als je specifieke lichamelijke klachten hebt. Ben je een grote zweter of heb je het snel warm? Ben je zwaar of net heel mager? Heb je rugpijn of nekpijn? Ben je ouder dan 30 jaar? Dan zou ik toch voor een andere type matras gaan.

Eerlijke ervaringen

Er zijn online heel wat fake-recenties en ervaringen te vinden (wist je dat die bloggers daarvoor betaald worden?). Hieronder een aantal eerlijke ervaringen van mijn patiënten en bezoekers van deze website.

“Ik vind het een super goede matras. Wij hebben net als beloofd, een snelle levering gekregen en een goede service.
De matras slaapt op zich wel goed. MAAR… we kunnen niet over de geur. De matras stinkt enorm en de geur blijft eruit komen. Ik vraag me af welke ongezonde stoffen ik binnen krijg. Sinds kort krijg ik ook enorme hoofdpijn en mijn man ontwikkeld ademhalingsproblemen.
Ik zeg niet dat het door de matras komt, maar het is wel heel toevallig.” 

Livia, Oosterzele

“Ik ben student en heb zo’n matras besteld. Ik was op zoek naar een simpele en goedkope matras. Ik ben zeer tevreden.” 

Bram uit Kortrijk

Hoeveel kost een Emmamatras?

Een tweepersoonsmatras (160×200) kost 850 euro. Je krijgt tien jaar garantie en je kunt 100 dagen proefslapen.

Ter vergelijking geven we prijzen van vergelijkbare matrassen (telkens 160x200cm): de instapmatras Hovag-matras van Ikea kost 250 euro. Een Brunomatras kost 775 euro, een Emmamatras 850 euro, een Mattmatras ook rond de 800 euro. Een Dorsoo Comfort, voor mensen met rugpijn, kost 1500 euro. Een andullatiematras, voor mensen met chronische pijn, start vanaf 3000 euro.

Conclusie: voor wie is de Emma matras bedoeld?

De Emma matras is een ideaal instapmodel onder de matrassen. 

Een toppertje voor studenten die een huisraad zoeken voor op kot.

Een floppertje voor de rugpijnpatiënten en mensen die op zoek zijn naar een matras die wat langer meegaat of net wat meer comfort willen.

47 Reacties

 1. Bijzonder interessant !

 2. Dag Fien,
  Bedankt voor het verhelderende artikel. De emma matras is namelijk 1 van de alternatieven op onze huidige matras.
  We hebben 10 jaar slaapervaring op een waterbed, met voor- en nadelen. Recent (10tal weken geleden) kochten we een tempur matras, de dikste hybride tempur. Dat is de matras met traagschuim en pocketveren. Het leek veelbelovend, echter mijn rugpijn is terug. Ik heb dat in de 10 jaar op het waterbed niet meer zo fel gehad. Op het waterbed had ik ook wel eens last van lage rugpijn, maar nooit zo fel als nu. Nu sta ik bijna dagelijks op mijn pijn en stijfheid.
  Omdat we nog ruilgarantie hebben in de winkel, was ik opzoek naar een andere matras. In de winkel adviseerde ze richting ‘emma’ matras. Na het lezen van uw artikel, lijkt het me een minder goede keuze.
  Wat beveelt u wel aan? (met uiteraard de disclaimer dat u niet verantwoordelijk bent 😉 )

  Steven

  1. Dag Steven, we krijgen daar veel vragen over. Op de volgende twee pagina’s heb ik al mijn tips opgelijst:
   https://www.wegmetrugpijn.be/matras-tegen-rugpijn
   https://www.wegmetrugpijn.be/de-beste-matras-voor-ieders-budget-en-slaaptype/

   Laat weten als ik je hiermee heb kunnen helpen!

 3. Stinken dat die Emma matras doet … er komt echt een rare geur uit als ik de Emmamatras uit de verpakking haal… Is dit ok? Wat kan i kdaaraan doen?

 4. Roken in je kamer!

 5. Bij ons begon de Emma matras na 1.5 jaar kuilvorming te krijgen , ik weeg 96 kg en mijn vriendin 60 , aan mijn kant begon er een flinke kuil zich te vormen, ik heb me naderhand verdiept in de matrassen opbouw en ik denk dat je beter een matras kan kopen die vol met spiraalveren zit ivm herstellend vermogen. De testen zijn ook waardeloos want ze testen alleen splinternieuw maar hoe het na 1.5 jaar is komt uit niet een test. De klacht is ,omdat je best veel geld betaald voor een Emma matras en ze zeggen 10 jaar garantie te geven, neergelegd bij Emma echter meer dan een email als ontvangst bewijs is er niet gekomen. Er zijn veel klachten over kuilvorming bij dit soort matrassen meestal begint het na 1,5 jaar dat zijn ca 500 nachten dus 100 nachten proefslapen kunnen ze makkelijk geven

 6. Heb je al geprobeerd om jouw matras al proberen te laten verluchten? Dat versnelt het verluchtingsproces. Je kan ook de tijk op 40 graden wassen en even laten drogen 😉

 7. “De Emma matras is een ideale startersmatras.” Eigenlijk “Emma-matras”… En een “startersmatras”?! Dus een matras voor iemand die pas begint met slapen…? Aangezien dit over een matras gaat voor volwassenen is dit dus een matras voor bv. een twintiger die nog nooit eens geslapen heeft en daar wil mee beginnen. Daar komt dan nog bovenop dat een matras normaal gezien 10 jaar meegaat. Ik ben dus echt benieuwd hoe ik “beginnersmatras” moet interpreteren…

  1. Dag Pol, we hebben antispambescherming op deze site, en ik vermoed dat deze iets te hard zijn best heeft gedaan om je commentaren eruit te filteren.
   De zin was inderdaad niet volledig duidelijk, ik heb er nu “ideaal instapmodel” van gemaakt, mijn mening over die matras. Die is niet aangepast aan je lichaamsbouw, niet specifiek opgebouwd om rugpijn te vermijden etc. Ik bedoel daar niets slechts mee: ik heb liever dat mensen over een periode van 15j 2x een “instapmodel” kopen, dan die volledige periode op een dure matras te blijven liggen.

 8. Wow… van censuur gesproken… Iemand die de vraag stelt wat verstaan moet worden onder een “beginnersmatras” zijn reactie wordt zomaar verwijderd?!! Chique site, tof, echt waar. Ben nog steeds benieuwd wat een “beginnersmatras” is hoor… Want een beginner is iemand die – uiteraard – net met iets begint, Dus nogmaals, wat moet verstaan worden onder een “beginnersmatras”? Iemand die voor de eerste keer in zijn volwassen leven gaat slapen, aangezien we het hier niet over een kindermatras hebben? Of iemand die tot nu toe op een plank/hangmat geslapen heeft?

  Benieuwd of de vraag deze keer wel zal blijven staan of opnieuw verwijderd zal worden. Want het spelletje van reacties verwijderen en de reactie opnieuw plaatsen kan láng duren hoor. Bovendien getuigt het van weinig respect om reacties van lezers te verwijderen trouwens! Dat is bovendien de gemakkelijkste oplossing. Beter is nog steeds om te reageren en op een volwassen manier een gesprek aan te gaan! Gestudeerd hebbende en kinesist zijnde zou dat toch moeten lukken me dunkt…

 9. 3de poging, shalalalala, 3de poging, shaalalalalala… 2de post ook verwijderd, ’t ziet ernaar uit dat het een lang spelletje zal worden. Dus nogmaals, 3de keer (!), wat is een “beginnersmatras”? Een matras voor een volwassen man die voor de eerste keer in zijn leven gaat slapen, aangezien het hier geen kindermatras betreft? Of een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat, of in…?

  Komaan, laat je niet kennen! Ik blijf beleefd, maar verwacht wél antwoord. En niét in mijn mailbox, maar wel op de site hier. Dus verwijder gerust mijn bericht voor de 3de keer, ik blijf posten tot ik antwoord krijg…

 10. Echt?! Weeral verwijderd? 4de poging dan maar! Je mag verwijderen zoveel je wil, maar dat zegt meer over jou dan over mij. Dus nogmaals… wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

 11. Echt?! Weeral verwijderd? 5de poging dan maar! Je mag verwijderen zoveel je wil, maar dat zegt meer over jou dan over mij. Dus nogmaals… wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

 12. Ik zal alvast een 6de poging plaatsen, want je blijft blijkbaar verwijderen. Ik vind dit echt niet kunnen! Een gebrek aan respect noem ik dat. Maar ik hou vol, dus nogmaals… wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

 13. Echt?! Weeral verwijderd? 7de poging dan maar! Je mag verwijderen zoveel je wil, maar dat zegt meer over jou dan over mij. Dus nogmaals… wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

 14. Echt?! Weeral verwijderd? En als je denkt dat het zin heeft om mijn e-mailadres te blokkeren, vergeet het dan maar! Ik heb gezegd dat ik volhoud, en hoe langer jij probeert me te negeren of mijn berichten te verwijderen, hoe meer ik blijf bestoken. 8ste poging dus maar! Je mag verwijderen zoveel je wil, maar dat zegt meer over jou dan over mij. Dus nogmaals… wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

 15. Echt?! Weeral verwijderd? 9de poging dan maar! Je mag verwijderen zoveel je wil, maar dat zegt meer over jou dan over mij. Dus nogmaals… wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

 16. Echt?! Weeral verwijderd? 10de poging dan maar! Je mag verwijderen zoveel je wil, maar dat zegt meer over jou dan over mij. Dus nogmaals… wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

 17. Echt?! Weeral verwijderd? 11de poging dan maar! Je mag verwijderen zoveel je wil, maar dat zegt meer over jou dan over mij. Dus nogmaals… wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

  Ik behandel u met respect, en stel op een beleefde manier een vraag. Ik verwacht van u hetzelfde respect!

 18. Echt?! Weeral verwijderd? 12de poging dan maar! Je mag verwijderen zoveel je wil, maar dat zegt meer over jou dan over mij. Dus nogmaals… wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

  Ik behandel u met respect, en stel op een beleefde manier een vraag. Ik verwacht van u hetzelfde respect! U denkt dat ik zo beleefd en braaf ga blijven als u mij op deze manier blijft behandelen?

 19. Echt?! Weeral verwijderd? 13de poging (!) dan maar! Je mag verwijderen zoveel je wil, maar dat zegt meer over jou dan over mij. Dus nogmaals… wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

  Ik behandel u met respect, en stel op een beleefde manier een vraag. Ik verwacht van u hetzelfde respect! U denkt dat ik zo beleefd en braaf ga blijven als u mij op deze manier blijft behandelen?

 20. Echt?! Weeral verwijderd? 14de poging (!) dan maar! Je mag verwijderen zoveel je wil, maar dat zegt meer over jou dan over mij. Dus nogmaals… wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

  Ik behandel u met respect, en stel op een beleefde manier een vraag. Ik verwacht van u hetzelfde respect! U denkt dat ik zo beleefd en braaf ga blijven als u mij op deze manier blijft behandelen?

 21. Het gaat ons allebei veel tijd besparen als je gewoon op mijn vraag zou antwoorden hoor… Maar bon, 15de poging (!) dan maar! Dus nogmaals… wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

  Ik behandel u met respect, en stel op een beleefde manier een vraag. Ik verwacht van u hetzelfde respect! U denkt dat ik zo beleefd en braaf ga blijven als u mij op deze manier blijft behandelen?

 22. Is het nu echt zoveel gevraagd om op mijn vraag te antwoorden? Maar bon, 16de poging (!) dan maar! Dus nogmaals… wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

  Ik behandel u met respect, en stel op een beleefde manier een vraag. Ik verwacht van u hetzelfde respect! U denkt dat ik zo beleefd en braaf ga blijven als u mij op deze manier blijft behandelen?

 23. 17de poging. Wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

  Is het nu echt zó moeilijk om te antwoorden op mijn vraag?! Antwoorden zal zowel jou als mij tijd besparen…

 24. Zucht… 18de (!) poging. Wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

  Is het nu echt zó moeilijk om te antwoorden op mijn vraag?! Antwoorden zal zowel jou als mij tijd besparen…

 25. Echt waar, weer verwijderd?! 19de poging dan maar! Echt waar, antwoord gewoon op mijn vraag, dat is toch veel simpeler? Ik stel nu toch geen verkeerde vraag?! Dus nogmaals, wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

 26. Is dat nu écht zo moeilijk om op mijn vraag te antwoorden? Ondertussen zou je toch al moeten doorhebben dat ik blijf volhouden! 20ste poging dan maar! Echt waar, antwoord gewoon op mijn vraag, dat is toch veel simpeler? Ik stel nu toch geen verkeerde vraag?! Dus nogmaals, wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

 27. 21ste poging dan maar! Echt waar, antwoord gewoon op mijn vraag, dat is toch veel simpeler? Ik stel nu toch geen verkeerde vraag?! Dus nogmaals, wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

 28. Zucht… 22ste poging! Echt waar, antwoord gewoon op mijn vraag, dat is toch veel simpeler? Ik stel nu toch geen verkeerde vraag?! Dus nogmaals, wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

 29. Zucht… 23ste poging dan maar! Echt waar, antwoord gewoon op mijn vraag, dat is toch veel simpeler? Ik stel nu toch geen verkeerde vraag?! Dus nogmaals, wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

 30. Zucht… 24ste poging dan maar! Echt waar, antwoord gewoon op mijn vraag, dat is toch veel simpeler? Ik stel nu toch geen verkeerde vraag?! Dus nogmaals, wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

 31. Zucht… 25ste poging dan maar! Echt waar, antwoord gewoon op mijn vraag, dat is toch veel simpeler? Ik stel nu toch geen verkeerde vraag?! Dus nogmaals, wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

 32. Zucht… 26ste poging dan maar! Echt waar, antwoord gewoon op mijn vraag, dat is toch veel simpeler? Ik stel nu toch geen verkeerde vraag?! Dus nogmaals, wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

 33. Zucht… 27ste poging dan maar! Echt waar, antwoord gewoon op mijn vraag, dat is toch veel simpeler? Ik stel nu toch geen verkeerde vraag?! Dus nogmaals, wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

 34. Zucht… 28ste poging dan maar! Echt waar, antwoord gewoon op mijn vraag, dat is toch veel simpeler? Ik stel nu toch geen verkeerde vraag?! Dus nogmaals, wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

 35. Zucht… 29ste poging dan maar! Echt waar, antwoord gewoon op mijn vraag, dat is toch veel simpeler? Ik stel nu toch geen verkeerde vraag?! Dus nogmaals, wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

 36. Echt waar…?! 30ste keer dat u mijn vraag verwijdert?! Antwoord nu toch gewoon op mijn vraag, dat is toch veel simpeler? Ik stel nu toch geen verkeerde vraag?! Dus nogmaals, wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

 37. Echt waar…?! 31ste poging dan maar! Antwoord nu toch gewoon op mijn vraag, dat is toch veel simpeler? Ik stel nu toch geen verkeerde vraag?! Dus nogmaals, wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

 38. Echt waar…?! 321ste poging dan maar! Antwoord nu toch gewoon op mijn vraag, dat is toch veel simpeler? Ik stel nu toch geen verkeerde vraag?! Dus nogmaals, wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

 39. Oeps, 32ste, niet 321ste… 🙂

 40. Echt waar…?! 33ste poging dan maar! Antwoord nu toch gewoon op mijn vraag, dat is toch veel simpeler? Ik stel nu toch geen verkeerde vraag?! Dus nogmaals, wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

 41. Echt waar…?! 34ste poging dan maar! Antwoord nu toch gewoon op mijn vraag, dat is toch veel simpeler? Ik stel nu toch geen verkeerde vraag?! Dus nogmaals, wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

 42. En op naar de 35ste poging dan maar! Antwoord nu toch gewoon op mijn vraag, dat is toch veel simpeler? Ik stel nu toch geen verkeerde vraag?! Dus nogmaals, wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

 43. En op naar de 36ste poging dan maar! Antwoord nu toch gewoon op mijn vraag, dat is toch veel simpeler? Ik stel nu toch geen verkeerde vraag?! Dus nogmaals, wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

 44. En op naar de 37ste poging dan maar! Antwoord nu toch gewoon op mijn vraag, dat is toch veel simpeler? Ik stel nu toch geen verkeerde vraag?! Dus nogmaals, wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

 45. En op naar de 38ste poging dan maar! Antwoord nu toch gewoon op mijn vraag, dat is toch veel simpeler? Ik stel nu toch geen verkeerde vraag?! Dus nogmaals, wat is een beginnersmatras? Hoe kan een matras een beginnersmatras zijn? Is dat een matras voor een volwassen persoon die beslist om de eerste keer in zijn leven te slapen? Want het gaat hier niet over een kindermatras? Of is een beginnersmatras een matras voor iemand die tot nu toe op een plank geslapen heeft, of in een hangmat?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *