Categorieën
Lage Rugpijn Matras

Emma matras: top of flop?

In de verlofperiode juli-augustus is het altijd rustig in de kinepraktijk. En dus had ik even tijd om op internet op zoek te gaan naar matrassen die geschikt zijn bij rugpijn. Ik kwam heel veel bloggers, influencers, videoboodschappen tegen voor de Emma matras.

Volgens de filmpjes op Youtube en de reviews op allerhande blogs een typisch revolutionair product. Ik geef je hierover graag mijn mening!

Wat is de Emma matras?

Volgens hun website:

Door het samenbrengen van drie verschillende lagen slaap je beter dan ooit.

De matrashoes is gemaakt van een uniek, vochtregulerend materiaal. De elastische vorm past strak om je matras, en je kunt het gewoon wassen.

De toplaag van het geavanceerde Airgocell® garandeert een ultieme nachtrust. Door de gelachtige structuur heb je geen last van pijnlijke drukpunten: de matras geeft mee waar dat nodig is en biedt daarnaast toch weer alle ondersteuning. Bovendien ademt het en blijft dus koel en droog.

Traagschuim is de perfecte tussenlaag: het verdeelt je gewicht op de best mogelijke manier. Wat je houding ook is, het zorgt ervoor dat je goed ligt. Emma voelt daarom extra comfortabel aan.

Het koudschuim zorgt voor ondersteuning waar je lichaam dat nodig heeft en flexibiliteit waar dat prettig is. Je wervelkolom blijft daarom in zijn natuurlijke positie, of je nu op je zij, rug of buik slaapt. Juist omdat de meeste mensen afwisselend slapen, is dit zo belangrijk.

Informatie vanop de website van Emma matras
De verschillende lagen van een Emma-matras

Wat vind ik van de Emmamatras?

Het is een goed idee om een matras te gaan opbouwen uit verschillende lagen. Je hebt nu een ventilerende, traag- en koudschuim matras. Waardoor je enkele voor- en  nadelen van de verschillende materialen kan gaan compenseren. Zo’n matrassen worden hybride genoemd.

Groot nadeel: Je creëert een mossel-nog-vis-matras. Je compenseert de nadelen maar ook de voordelen worden minder uitgesproken. Ze hebben een mooie one-size-fits-all model.

Ik mis nog een laag/zone met pocketveren in de matras. Dit zit er niet in, waarschijnlijk om de productiekost te verlagen.

Ik zou zeker voor een ander type matras kiezen als je specifieke lichamelijke klachten hebt. Ben je een grote zweter of heb je het snel warm? Ben je zwaar of net heel mager? Heb je rugpijn of nekpijn? Ben je ouder dan 30 jaar? Dan zou ik toch voor een andere type matras gaan.

Eerlijke ervaringen

Er zijn online heel wat fake-recenties en ervaringen te vinden (wist je dat die bloggers daarvoor betaald worden?). Hieronder een aantal eerlijke ervaringen van mijn patiënten en bezoekers van deze website.

“Ik vind het een super goede matras. Wij hebben net als beloofd, een snelle levering gekregen en een goede service.
De matras slaapt op zich wel goed. MAAR… we kunnen niet over de geur. De matras stinkt enorm en de geur blijft eruit komen. Ik vraag me af welke ongezonde stoffen ik binnen krijg. Sinds kort krijg ik ook enorme hoofdpijn en mijn man ontwikkeld ademhalingsproblemen.
Ik zeg niet dat het door de matras komt, maar het is wel heel toevallig.” 

Livia, Oosterzele

“Ik ben student en heb zo’n matras besteld. Ik was op zoek naar een simpele en goedkope matras. Ik ben zeer tevreden.” 

Bram uit Kortrijk

Hoeveel kost een Emmamatras?

Een tweepersoonsmatras (160×200) kost 850 euro. Je krijgt tien jaar garantie en je kunt 100 dagen proefslapen.

Ter vergelijking geven we prijzen van vergelijkbare matrassen (telkens 160x200cm): de instapmatras Hovag-matras van Ikea kost 250 euro. Een Brunomatras kost 775 euro, een Emmamatras 850 euro, een Mattmatras ook rond de 800 euro. Een Dorsoo Comfort, voor mensen met rugpijn, kost 1500 euro. Een andullatiematras, voor mensen met chronische pijn, start vanaf 3000 euro.

Conclusie: voor wie is de Emma matras bedoeld?

De Emma matras is een ideale startersmatras. 

Een toppertje voor studenten die een huisraad zoeken voor op kot.

Een floppertje voor de rugpijnpatiënten en mensen die op zoek zijn naar een matras die wat langer meegaat of net wat meer comfort willen.

PS: door de Coronacrisis heb ik wat tijd vrij. Ik wil graag meer weten waarom je op zoek bent naar een matras en welke klachten je hebt. Win-win: ik kan je helpen met je keuze, en ik kan mijn aanbod op deze website verbeteren. Dit aanbod geldt voor de eerste 10 mensen. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar fien at wegmetrugpijn.be of je emailadres achter te laten in het chatvenster rechts.

Door Fien

Specialist behandelen van (chronische) rugpijn en kaakpijn.

Contacteer mij

7 reacties op “Emma matras: top of flop?”

Dag Fien,
Bedankt voor het verhelderende artikel. De emma matras is namelijk 1 van de alternatieven op onze huidige matras.
We hebben 10 jaar slaapervaring op een waterbed, met voor- en nadelen. Recent (10tal weken geleden) kochten we een tempur matras, de dikste hybride tempur. Dat is de matras met traagschuim en pocketveren. Het leek veelbelovend, echter mijn rugpijn is terug. Ik heb dat in de 10 jaar op het waterbed niet meer zo fel gehad. Op het waterbed had ik ook wel eens last van lage rugpijn, maar nooit zo fel als nu. Nu sta ik bijna dagelijks op mijn pijn en stijfheid.
Omdat we nog ruilgarantie hebben in de winkel, was ik opzoek naar een andere matras. In de winkel adviseerde ze richting ‘emma’ matras. Na het lezen van uw artikel, lijkt het me een minder goede keuze.
Wat beveelt u wel aan? (met uiteraard de disclaimer dat u niet verantwoordelijk bent 😉 )

Steven

Stinken dat die Emma matras doet … er komt echt een rare geur uit als ik de Emmamatras uit de verpakking haal… Is dit ok? Wat kan i kdaaraan doen?

Bij ons begon de Emma matras na 1.5 jaar kuilvorming te krijgen , ik weeg 96 kg en mijn vriendin 60 , aan mijn kant begon er een flinke kuil zich te vormen, ik heb me naderhand verdiept in de matrassen opbouw en ik denk dat je beter een matras kan kopen die vol met spiraalveren zit ivm herstellend vermogen. De testen zijn ook waardeloos want ze testen alleen splinternieuw maar hoe het na 1.5 jaar is komt uit niet een test. De klacht is ,omdat je best veel geld betaald voor een Emma matras en ze zeggen 10 jaar garantie te geven, neergelegd bij Emma echter meer dan een email als ontvangst bewijs is er niet gekomen. Er zijn veel klachten over kuilvorming bij dit soort matrassen meestal begint het na 1,5 jaar dat zijn ca 500 nachten dus 100 nachten proefslapen kunnen ze makkelijk geven

Heb je al geprobeerd om jouw matras al proberen te laten verluchten? Dat versnelt het verluchtingsproces. Je kan ook de tijk op 40 graden wassen en even laten drogen 😉

Laat een reactie na!