HÖVÅG-matras een goede zaak bij rugpijn?

In de verlofperiode juli-augustus is het altijd rustig in de kinepraktijk. En dus had ik even tijd om op internet op zoek te gaan naar matrassen die geschikt zijn bij rugpijn. Een populaire en betaalbare matras vind ik bij Ikea: de HOVAG. Ik geef je hierover graag mijn mening!

Wat is de Hovag matras?

Ikeafilmpje over hun Hovag matras

Volgens hun website:

Met behulp van individueel ingekapselde pocketveren die zich onafhankelijk van elkaar bewegen en het lichaam precies volgen, krijg je op de juiste plaatsen steun.

Informatie vanop de website van Ikea

Wat vind ik van de Hovag matras?

Dit is een simpele pocketverenmatras die niet pretendeert ‘wauw’ of ‘fantastisch’ te zijn. Gewoon simpel, een pocketverenmatras. Voor vele mensen is dit perfect. Indien je speciale noden hebt kan deze matras misschien iets te weinig bieden.

Handige aan Ikea is dat je nadien nog kan variëren met andere topmatrassen die relatief betaalbaar zijn. Indien de matras te hard of te zacht is.

In het filmpje lijkt de inpakmethode een groot voordeel te zijn. Dit is inderdaad handig, maar je moet wel nog steeds je eigen matras gaan halen in de winkel. Andere matrassen zoals Emma matras of Matt matras gaan met dezelfde methode alles compact verpakken en aan je deur leveren.

Het grote verschil is dat in de Hovag echte pocketveren zitten, vooral naar ventilatie en ondersteuning zal dit toch een aanzienlijk verschil geven.

Eerlijke ervaringen

Er zijn online heel wat fake-recensies en ervaringen te vinden. Hieronder een aantal eerlijke ervaringen van mijn patiënten en bezoekers van deze website.

In de showroom lag hij prima, maar in de praktijk blijkt hij te hard. Ik slaap niet en krijg pijn in mijn heup. Ruilen ging niet meer want dat had ik al een keer gedaan (eerste matras was ook te hard). De toppers van ikea zijn ook allemaal te hard voor mij dus ik heb er nu een dure topper op van een speciaalzaak en nu is het goed. Ik zou zeggen, ben je een moeilijke slaper of heb je fysieke klachten, niet doen…

Erik

Ik ben zeer tevreden met mijn Hovag-matras. Ligt zacht en goed, goede kwaliteit van de materialen, scherpe prijs.

Ik had speciaal een nieuwe matras gekocht omdat ik last heb van lage rugpijn. Het is nu iets beter te doen.

Maarten
Doorsnede van een Hovag-matras

Hoeveel kost deze Hovagmatras?

Een tweepersoonsmatras (160×200) kost 250 euro. Je krijgt tien jaar garantie en je kunt 90 dagen proefslapen.

Ter vergelijking geven we prijzen van vergelijkbare matrassen (telkens 160x200cm): de instapmatras Hovag-matras van Ikea kost 250 euro. Een Brunomatras kost 775 euro, een Emmamatras 850 euro, een Mattmatras ook rond de 800 euro. Een Dorsoo Comfort, voor mensen met rugpijn, kost 1500 euro. Een andullatiematras, voor mensen met chronische pijn, start vanaf 3000 euro.

Conclusie: voor wie is de deze ikeamatras bedoeld?

De Hovag-matras van Ikea is een ideale startersmatras. Voor mensen die veel zweten of het snel te warm krijgen is dit een goede ventilerende matras. Vooral in de zomer kan dit aangenamer zijn.

Buikslapers en zwaardere mensen gaan met zo’n pocketverenmatras wel een voordeel doen.

Je rugpijn compleet aanpakken

Droom jij ook van een rugpijnvrij leven? Weer alles kunnen doen zonder gehinderd te worden? Een doorgedreven aanpak van je rugpijn is hiervoor nodig.

Rugpijn is vaak een multifactorieel probleem. Het is belangrijk alle facetten mee te nemen in de behandeling van je rugpijn. Enkel zo kan je langdurig goede resultaten boeken. De weg naar een pijnvrij leven ligt vol met inspanningen, maar ook inzichten.


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “HÖVÅG-matras een goede zaak bij rugpijn?”

 1. HH avatar
  HH

  hier mijn review. Zeer tevreden van mijn hovagmatras. Had eerst bij Ikea een goedkoper model gekocht, echt bagger, veel te weinig ondersteuning. Kon ook niet anders door de beperkte dikte. Gelukkig niet duur.

  Daarna een Hovag gekocht. Echt tevreden van. Prijs is natuurlijk wel stukje hoger!

 2. BernarDF avatar
  BernarDF

  Google eens naar “problemen matras ikea”

  De onze duurde 18mnd voordat de veren in het midden doorzakten. Klagen bij ikea 6 maanden later nadat de veren in mijn rug begonnen te steken en ze stuurden een onafhankelijk bedrijf om het te inspecteren. Hij stelde me gewoon vragen over mijn gewicht en of we de matras regelmatig omdraaiden,

  Zijn verslagje vertelde dat de verzakking te wijten was aan overmatig gebruik? Wat? Niet gedekt door garauntie

  Toen we ons een nieuwe matras aanschaften, nam ik de dure hoes af om op een matras van een ander merk te gebruiken en ontdekte dat het geheugenschuim splitst waardoor de pocketveren over de volle lengte van mijn bovenhelft zichtbaar werden.
  Ik heb uren besteed en ik bedoel echt uren uren proberen door te komen aan de telefoon om te klagen (luisteren naar wachtmuziek in een lus wanneer je iemand wilt uitschelden is niet handig)

  Nam de matras naar ikea zodat ze ernaar konden kijken en ze zeiden dat ik de klachtenlijn moest bellen

  Denk niet dat ik onder de indruk ben geweest van alle meubels die ik heb gekocht van ikea zijn wegwerp-junk die er ok uitziet, maar ik zal NOOIT opnieuw een matras bij ikea kopen.

  25 jaar garantie ‘mijn reet’

 3. Sharona Kenis avatar
  Sharona Kenis

  Het is gewoon een heel slecht matras. Ik slaap er niet meer op en mijn man ook niet. Ik heb hele erge rugklachten. Liggen nu al 2 weken op een luchtbed omdat het niet vol te houden is op dat matras. Ikea gebeld gemaild en de mail word maar niet in behandeling genomen. Ik word er niet goed van. €300 voor grote troep. We liggen helemaal door en word niks aan gedaan. Wij kopen daar nooit meer een matras. Na 1 jaar zo doorzakken en nog niet serieus genomen worden ook. Heel erg schandalig.

 4. fred avatar
  fred

  ik heb ook een ikea Hovag gekocht. Ik had al rugpijn maar alle recencies dat dit matras goed zou zijn is verzonnen en nep. rugklachten werden enkel erger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.