Matt matras, de nieuwe hype waard?

De dag vandaag kan je er niet naastkijken. Overal op facebook en advertenties verschijnen de nieuwe matrassen die enkel online te kopen zijn. Ze zijn allemaal uniek en de beste koop. Waarin verschillen ze nu. Naast de algemene kenmerken van een goede matras kijken we eens wij zij nu specifiek aanbieden. De Matt matras is een van de grote onlineverkopers van matrassen.

Volgens de filmpjes op Youtube en de reviews op allerhande blogs een typisch revolutionair product. Ik geef je hierover graag mijn mening!

Wat is de Matt matras?

Volgens hun website:

De hoes van Matt is makkelijk en volledig afritsbaar en op 60 graden te wassen. Hierdoor wordt Matt weer lekker fris en geef je huisstofmijt geen kans.

Het latex van Matt is voorzien van een Clima Layer, waardoor het latexschuim extra gaatjes krijgt. Dit zorgt, samen met de open celstructuur van het natuurlijke rubber, dat het matras nog soepeler is en beter ventileert.

Het schuim is vocht- en temperatuur regulerend
Door zijn natuur bestaat er geen risico op schimmel en bacterievorming

Dankzij traagschuim kan de druk beter over het lichaam van de astronaut worden verdeeld. Tegenwoordig is het onmisbaar in een modern matras.

Informatie vanop de website van Matt matras
De verschillende lagen van een Emma-matras

Wat vind ik van de Matt matras?

Het is een goed idee om een matras te gaan opbouwen uit verschillende lagen. Het feit dat je de hardheid en comfort kunt aanpassen aan je wensen is super. Zo kunnen jij en je partner elk je deel aanpassen aan je wensen.

Groot nadeel: Je creëert een mossel-nog-vis-matras. Je compenseert de nadelen maar ook de voordelen worden minder uitgesproken. Ze hebben een mooie one-size-fits-all model.

Hierin verschilt de Matt matras wel met de anderen. De matras bestaat uit twee soorten koudschuim, een laagje traagschuim en een laagje latex. De buitenhoes van de matras kan helemaal open. Je kan zo de binnenlagen onderling wisselen. Zo kunnen jij en je partner elk slapen op een andere type stevigheid. De bovenste laag zorgt ervoor dat het toch als één matras aanvoelt.

Ik mis nog een laag/zone met pocketveren in de matras. Dit zit er niet in, waarschijnlijk om de productiekost te verlagen.

Ik zou zeker voor een ander type matras kiezen als je specifieke lichamelijke klachten hebt. Ben je een grote zweter of heb je het snel warm? Ben je zwaar of net heel mager? Heb je rugpijn of nekpijn? Ben je ouder dan 30 jaar? Dan zou ik toch voor een andere type matras gaan.

Eerlijke ervaringen

Er zijn online heel wat fake-recensies en ervaringen te vinden (wist je dat die bloggers daarvoor betaald worden?). Hieronder een aantal eerlijke ervaringen van mijn patiënten en bezoekers van deze website.

“’s middags besteld en in de avond al geleverd. Ik de matras nog maar net, dus laat later zeker iets weten over het comfort.”

Lars 40j, Gent

Hoeveel kost een Matt matras?

Een tweepersoonsmatras (160×200) kost 795 euro. Je krijgt tien jaar garantie en je kunt 120 dagen proefslapen.

Ter vergelijking geven we prijzen van vergelijkbare matrassen (telkens 160x200cm): de instapmatras Hovag-matras van Ikea kost 250 euro. Een Brunomatras kost 775 euro, een Emmamatras 850 euro, een Mattmatras ook rond de 800 euro. Een Dorsoo Comfort, voor mensen met rugpijn, kost 1500 euro. Een andullatiematras, voor mensen met chronische pijn, start vanaf 3000 euro.

Conclusie: voor wie is de Matt matras bedoeld?

De Matt matras is een ideale startersmatras.

Een toppertje voor studenten die een huisraad zoeken voor op kot.

Het concept is zeker een van de betere. Er zijn verschillende concurrenten die een gelijkaardig matras aanbieden. Hier heb je nog de flexibiliteit om zelf wat aanpassingen te maken en de lagen onderling te verwisselen.


Geplaatst

in

, , ,

door

Reacties

2 reacties op “Matt matras, de nieuwe hype waard?”

 1. Sjorz avatar
  Sjorz

  Wij hebben na veel wikken en wegen voor het MATT matras gekozen. Voorheen hadden wij IKEA matrassen met een laag pocketveren, maar die lopen in kwaliteit terug (sowieso onze 10 jaar oude, maar ook de nieuwkoop is m.i. minder dan het geweest is). Ik merk dat de MATT zo’n beetje hetzelfde is als bijvoorbeeld de EMMA, en LIDL matrassen wat betreft prijsklasse. Dit is m.i. de enige die je een beetje kunt wijzigen in hardheid. Voorheen hadden wij een harder matras en ik vind het zachte wel erg lekker. Mijn partner wilde toch iets harder en heeft een laag gedraaid. Lijkt te werken. Ik slaap er eigenlijk heerlijk op en heb ook minder last van mijn benen en rug als ik uit bed kom. Dat had ik wel in het oude matras, maar minder op reis. Ik vermoed dat ik gewoon beter lig op een zachter matras. Communicatie en marketing van Matt spreekt mij heel erg aan, ook als vijftiger. Kan me dus niet helemaal in de conclusie vinden dat het een starters matras is. Voor de prijs van een M-Line of Swiss Sense kan ik elke 5 jaar een MATT achtig matras kopen. Dus als deze 10 jaar mee gaat (net als mijn vorige IKEA) ben ik sowieso beter uit.

  Daarnaast geven veel fabrikanten op dat de tijk kan worden gewassen, maar na openen rits krijg je die vaak niet meer dicht. Die van de matt lijkt wat slimmer in elkaar te zitten en wat ruimer. Moet ook wel.

 2. JJ avatar
  JJ

  Ik wil een matras kopen voor mij, wat is zo een goed budget om uit te geven aan een matras? Ik ben 1m90 groot, weeg 90 kilogram, en een gewone breedte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.