Dorsoo-comfort-matras

Een matras tegen rugpijn: Dorsoo Comfort?

Heel veel mensen hebben last van rugpijn. Deze hele blog is aan dat onderwerp gewijd!

Rugpijn heeft vele mogelijke oorzaken. Een ervan is een slechte slaappositie. Een goede matras kan hierbij helpen. Er zijn dan ook een aantal bedrijven die specifieke matrassen aanbieden waardoor je slaappositie verbetert en daardoor je rugpijn verdwijnt. Kan een matras tegen rugpijn echt helpen?

In dit artikel bekijken we in detail de matras ontwikkeld door Dorsoo, een specialist op het vlak van slapen met rugklachten. Dorsoo is een Belgische fabrikant die al ongeveer 20 jaar actief zijn. Naar mijn mening weten ze zeker waarmee ze bezig zijn.

Dorsoo biedt een volledig slaapsysteem aan. Dit is een combinatie van een matras en een specifieke lattenbodem. Dit soort slaapsystemen is duurder dan een enkele matras. Onlangs kwam Dorsoo met een matras speciaal ontwikkeld voor rugpatiënten zonder dat er een volledig slaapsysteem moet aangekocht worden.

Matras speciaal voor rugpatiënten

De matras is opgebouwd uit 3 hoogwaardige materialen:

De matras tegen rugpijn is standaard verkrijgbaar in soft en medium versie. Beide comforttypes zijn combineerbaar in één matrashoes tot een tweepersoonsmatras.

Waarom goed voor rugklachten

De onderste laag van koudschuim zorgt voor een solide basis en bevat in hoofdzaak de speciale zones voor het bekken, de rug en de schouders.

De traagschuimlaag is een drukverdeler die de brug maakt naar de comfortabele toplaag uit latex. Het traagschuim vangt het gewicht van de slaper op en verdeelt het.

De latex toplaag heeft een uniek profiel dat voor extra drukverlaging en comfort zorgt.

Ventilatie

De matras heeft een toplaag uit speciale vezels (Tencel), is anti-huisstofmijt en wasbaar met behoud van deze eigenschap. De onder- en zijkant zijn vervaardigd uit 3D-stof die extra ventilerend werkt.

Voordelen

 • Je hoeft geen nieuw bed en lattenbodem aan te schaffen;
 • Goede prijs/kwaliteit;
 • Alle kenmerken aanwezig die belangrijk zijn bij rugklachten;
 • Omruilgarantie binnen de 2 maanden

Nadelen

 • Je kan deze matras niet online bestellen, een bezoek aan een toonzaal is wel nodig.

Conclusie

De Dorsoo Comfort-matras is uitstekend geschikt voor mensen met rugklachten door een goed uitgeteste zonering voor de heupen, rug en schouders. Doordat de matras zeer comfortabel is, kan ze ook goed helpen bij patiënten met spierpijnen zoals bijvoorbeeld fibromyalgie.

Deze matras kan je helpen een goede slaaphouding te vinden. Hierdoor slaap je comfortabeler en vermijd je rugpijn. Een goede nachtrust zorgt voor een degelijk fysiek en mentaal herstel tijdens de nacht.

Ik heb ze getest en het comfort zelf ervaren. Natuurlijk is een paar minuutjes niet voldoende om zeker te zijn dat deze matras voor u de oplossing is. Dorsoo werkt met een omruilgarantie (naar een ander comforttype) en zelfs een terugbetaling indien je niet tevreden bent.

Je rugpijn grondig aanpakken.

Rugpijn is vaak een multifactorieel probleem. Het is belangrijk alle facetten mee te nemen in de behandeling van je rugpijn. Enkel zo kan je langdurig goede resultaten boeken. De weg naar een pijnvrij leven ligt vol met inspanningen, maar ook inzichten.


Geplaatst

in

, , ,

door

Reacties

4 reacties op “Een matras tegen rugpijn: Dorsoo Comfort?”

 1. LL1988 avatar
  LL1988

  Dag Fie, mooie review!

 2. Ilse avatar
  Ilse

  Goeiemiddag, ik verkoop een Matrascompartiment Dorsoo 90cm op 2m.

  Hardheid medium, 1 jaar geleden aangekocht, zo goed als onbeslapen, moet weg wegens samenwonen en verkeerd hardheid voor partner.

  Zie 2dehands: https://www.2dehands.be/huis-meubelen/slaapkamer/bedden/matrascompartiment-dorsoo-490391571.html

 3. Paul (SDW) avatar
  Paul (SDW)

  Toen ik vanuit Utrecht naar Gent verhuisde raadde mijn vriendin me aan om ook naar een Dorsoo bed te kijken. Het wordt daar door rugdokters en fysiotherapeuten sterk aangeraden.

  Ik kan niet anders zeggen dat mijn vriendin gelijk had. Het slaapt fantastisch – het lijkt alsof je zweeft. Sinds ik het bed heb, heb ik geen last meer van mijn rug gehad.

  Er zijn twee soorten matrassen; medium en soft. In het bed dat ik gekozen heb, heb ik gekozen twee matrassen van 90 bij 200, van beide soorten één. De persoonlijke voorkeur is een kwestie van smaak, maar ik gebruik meestal de medium, soms de soft als mijn vriendin er niet is.

  Het is niet goedkoop, maar het is een fantastisch bed!!!

 4. Juliefje avatar
  Juliefje

  Wat kost zo een Dorsoo matras van pakweg 160 bij 200? Ze afficheren nergens prijzen.
  Kent iemand een outlet voor Dorsoo?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.