Helix Original: een neutrale recensie.

Vandaag is het Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, een feestdag. En dus had ik deze namiddag tijd om even voor de televisie te blijven hangen. Ik kwam een televisiereclame tegen voor Helix Original.

Een typisch revolutionair product zoals je ze enkel tegenkomt op Tek tv-shop. Ik geef je hierover graag mijn mening!

Wat is Helix Original?

Volgens hun website:

Helix Original is een revolutionair product voor mensen met stijve gewrichten. Dankzij de natuurlijke extracten uit slakkenslijm dat bekendstaat voor zijn talloze heilzame eigenschappen, vermindert u uw dagelijkse pijn. Het combineert natuurlijke elementen die ontstekingen in de gewrichten verminderen.

Gebruik Helix elke dag en na 3 tot 4 weken zult u de resultaten voelen.Uw gewrichten zullen minder stijf zijn, u zult vlotter bewegen en een echte verlichting van de pijn ervaren!  

Wat is de samenstelling? Wat zegt de bijsluiter?

Helix Original is een voedingssupplement met als belangrijkste ingrediënten glucosamine, chondroïtine en .. slakkenslijm:

 • Van glucosamine weet men uit wetenschappelijk onderzoek dat het de kraakbeenstofwisseling kan herstellen, beschadigd kraakbeen herstelt en ook lichte ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Het helpt bij artritis en artrose. Lees onze tips bij artritis en onze tips om pijn bij artrose te beperken.
 • Chondroïtine(sulfaat): hoewel het één van de belangrijkste bestanddelen van het kraakbeenweefsel is, is wetenschappelijk niet aangetoond dat het helpt bij pijnlijke gewrichten;
 • Slakkenslijm zou magische eigenschappen hebben, en helpen tegen puistjes, rimpels, littekens, … en nu blijkbaar ook tegen gewrichtspijn. Ik moet je teleurstellen, het helpt niet tegen je gewrichtspijn.

Het goede nieuws is dat er effectief nuttige ingrediënten zitten in het voedingssupplement: glucosamine en chondroïtine. Deze stoffen worden door veel mensen, jong en oud, gebruikt om pijn door artrose te verminderen. Die gebruiken trouwens niet het (dure) Helix Original maar Biocondil van het Belgisch farmaceutische bedrijf Trenker.

Is Helix Original de beste koop?

Neen. Helix kost 80 euro voor 60 pillen, dus bijna anderhalve euro per pil. Want ze rekenen ook nog 20 euro transportkosten aan! Duurder dan Viagra! Maar wat verwacht je natuurlijk van zo’n televisiecommercial! Je betaalt voor de televisiereclame.

Beste alternatief voor Helix Original

Goedkoper, betere kwaliteit sneller in je bus

Daarnaast ben je niet zeker van de kwaliteit. Niet alle voedingssupplementen slagen erin hun actieve bestanddeel in je bloed te krijgen. Bij sommige supplementen raken bijna geen actieve bestanddeel in je bloed! Het is daarom belangrijk om voor een goede kwaliteit te gaan.

Vul onze test in om te achterhalen waar jouw probleem zit.

Wat doe ik?

Als kinesist raad ik patiënten af om Helix Original te gebruiken. Je betaalt voor de televisiereclames en het slakkenslijm.

Wil je meer waar voor je geld? Wil je bewezen kwaliteit? Dan is er Biocondil. Geen televisiereclames, geen slakkenslijm, maar werkt evengoed als Helix Original.

Rugpijn is vaak een multifactorieel probleem. Het is belangrijk alle facetten mee te nemen in de behandeling van je rugpijn. Enkel zo kan je langdurig goede resultaten boeken. De weg naar een pijnvrij leven ligt vol met inspanningen, maar ook inzichten.

29 Reacties

 1. ik ben naar de apotheek geweest om de pillen te kopen. Ze hebben geen pillen met slakkenslijm. Maakt dit iets uit?

  1. Neen. De actieve stoffen in dit soort pillen zijn glucosamine en in mindere mate chondroïtine. Vraag je apotheker naar dit soort pillen. Het maakt niet uit of er in je pillen slakkenslijm zit of niet.

 2. Bedankt voor het interessante artikel!

 3. Ik heb knieartrose niet bot op bot maar heel pijnlijk. Wat kan ik gebruiken heb vanalles geprobeerd maar helaas.
  Weten jullie iets voor mij. Ik sport 3x in de week en niets helpt
  Gr. Erna

  1. Beste Erna,
   alle supplementen met hyaluronzuur en glucoamines gaan uw kraakbeen gaan ondersteunen.
   Indien er wat ontsteking rond die knie zit kan je ook eens kijken naar curcuma of andere ontstekingsremmende middelen.

   Heb je al een hyaluronspuit in de knie gekregen door de arts?
   Ben je zeker dat pijn afkomstig is door de artrose? Er zijn vele zaken in en rond de knie die klachten kunnen geven.

   Groetjes,
   Fien

   1. Hoi,

    Ik ben 19 en gebruik al 2 jaar lang synvisc-spuiten (https://www.synviscone.com). Dit zijn een soort gel-spuiten die een dempingslaag vormt tussen de gewrichten voor als het kraakbeen is afgesleten.
    Ik sport ongeveer 12 uur per week en ik ben hier HEEL tevreden over omdat ik anders nooit zo veel kon doen door de pijn.
    Vraag het zeker maar eens na bij jouw dokter. Niet iedereen is er voor, maar er zit geen vorm van pijnstilling in.
    Mijn dokter zet deze spuiten zonder daar zelf winst uit te maken omdat hij deze veel te duur vindt aangezien het echt wel helpt. Ik krijg ze voor 40 euro per knie. Ik dacht dat ze in de apotheek 70 euro kosten, maar hier ben ik niet zeker van.
    Ik hoop dat dit jouw klachten kan helpen!

    Jolien

   2. hallo fien aantal dingen zijn niet waar , helix orginal ( het aantal waar u het over heeft) kost geen 80 euro zoals u beschrijft maar 43 euro inclusief verzenden en ik gebruik helix orginal en heb er wel baat bij. u heeft het over biocondil zal ook wel zijn werk doen ,maar ik krijg het gevoel dat u reclame maakt voor trenker en u niet helemaal objectief bent anders had u de informatie die u geeft over helix beter en op waarheid moeten weergeven. sorry moest ik even kwijt.

   3. Dag Ben,
    ik heb me gebaseerd op de prijzen die geldig waren op het moment van het schrijven van het artikel. Het kan zeker zijn dat ze ondertussen gezakt zijn. Je mag hier steeds een linkje achterlaten waar jij je product goedkoper koopt. Groetjes, Fien

 4. Beste Fien zouden deze kruiden zoals bv. CURCUMA ..ook kunnen helpen tegen Artose in de nek? Ik plak nu iedere week een morfine pleister 15 mg Liefs Gitta.

  1. Artrose is een pure slijtage van het kraakbeen in uw gewricht. Daaraan zal curcuma niks veranderen. Je kan wel bovenop die artrose soms opstoten van ontsteking krijgen in het gewricht of in de spieren. Daar kan curcuma dan wel een rol gaan spelen. Bij een beginnende artrose zou ik eerder supplementen met chondroïtine en glucoamines aanraden. Weet wel dat eenmaal je kraakbeen verdwenen is, deze niet meer terugkomt.

 5. Die Biocondil was een goed idee/ bedankt voor de tip

 6. Al jaren heb ik reuma en artrose, in het reuma centrum waar ik al jaren kom hebben zij mij verzekerd dat er geen oplossingen zijn voor artrose.
  Hoe is dit te reimen met uw advertentie waar mensen weer lopen en vrolijk de afwas weer doen. Kom ik dan al jaren voor niets in het reuma centrum, en ook nog de vu waar ik kom voor pijn bestrijding waarvoor ik elke dag morfine gebruik. Ik ben benieuwd op uw antwoord.
  Cees

  1. In het reuma centrum hebben ze helemaal gelijk. Artrose kan je idd niet genezen. Eenmaal je kraakbeen weg, kan deze niet meer terug groeien. Vandaar de bemerking dat Helix Original niet kan waarmaken wat het beloofd. Wel kan je in een vroegtijdig stadium van kraakbeenschade, de schade beperken door supplementen zoals glucoamines en chondroïtine. Artrose is vooral een gevolg van fysieke overbelasting. Maar als mensen dan toch Helix original willen kopen, raad ik aan de goedkopere en zuiverdere variant te nemen. Bedankt voor je reactie

 7. Werkt het ook voor oudere mensen die last hebben van rug en knieën? hebben door slijtage?

  1. Voor iedereen. Natuurlijk, hoe ouder je bent, hoe verder je kraakbeenschade al is. Hoe jonger hoe meer baat je nog hebt.

 8. Ik vond dit artikel informatief.

 9. Goedemiddag Fien,
  Wat vind u van Groenlipmossel bij artrose?
  Hij is nogal duur, maar ik vraag mij af of die wel helpt.

  1. Ik zie het regelmatig verschijnen op het internet. Helaas kan ik er niks over zeggen. Ik ken de inhoud van het product niet. Lijkt me wel eerder één grote reclamestunt, aangezien het goed is voor alles. Eenmaal iets goed is voor alles, mag je toch kritisch worden.

 10. zag de TV spot over Helix pas gisteren,gelukkig keek ik het na op internet! Ik neem al jaren!!dagelijks glucosamine 1500 en chondroîtine 500 van Lucovitaal,calcium,magnesium,zink van kruidvat, omega3 visolie,equisetum en 1 eetlepel
  zweedse kruidenelexir van Samst,heb zowat overal arthrose en nog pijn,verschilt met het weer denk ik..
  Ik nam ook 1 week kurkuma met zwarte peper,kreeg er uitslag en jeuk van,dus moeten laten.Wat kan ik nog méér nemen??Dank edwine

 11. Wat u vergeet te zeggen: slakkenslijm is een natuurlijke bron van glucosamine en hyaluronzuur. Helix Original werkt!

 12. Beste Fien. Helpt Helix Original ook tegen jicht? (ontsteking) Of zijn er alternatief medicijnen ?

 13. Voor artrosepatiënten zijn tomaten en in al zijn verwerkingen zoals sausen te mijden evenals peren . Waarom zijn tomaten en peren slecht ? Zit er een stof in die slecht is voor gal , lever , nieren ? Ook geteelde tomaten ? Tomaten zijn zeker voedzaam om te eten , spijtig genoeg geven ze nadeel bij de artrose patiënt, niet bij andere vormen van reuma . Waarom ? Het moedigt het indikken van de galvloeistof aan die de lever moet verlaten en door de galleiders naar de galblaas moet . Hoe dikker deze brei , hoe moeilijker de lever zijn giftstoffen kwijtraakt , waarvan hij galvloeistof maakt . Hoe zwaarder het probleem zich voordoet, hoe meer galvetten in het bloed worden afgescheiden (cholesterol) die de oorzaak zijn artrose (opvulling tussen de gewrichten) . De arts noemt gewrichtsreuma artrose.

 14. Kleicompressen leggen , zo gauw de klei gedroogd is vervangen ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! . Tomaten en peren mijden , ze zijnzeker voedzaam maar spijtig genoeg geven ze nadeel bij artrose patiënt , niet bij andere vormen van reuma . Waarom ? Het moedigt het indikken van de galvloeistof aan , die de lever moet verlatendoor de galleiders naar de galblaas moet .Hoe dikker deze brei , hoe moelijker de lever zijn giftstoffen kwijtraakt , waarvan hij galvloeistof maakt . Hoe zwaarder het probleem zich voordoet , hoe meer galvetten in het bloed worden afgescheiden die de oorzaak zijn van artrose (de opvulling tussen de gewrichten en van daar het krakkend geluid) . De arts noemt ‘ gewrichtsreuma ‘ artrose .

 15. Dit lijkt mij een uitstekend artikel en ook prima website. Chapeau !

 16. Ik heb de helix ook 3 maanden gebruikt en heb er wel baat bij, ik had al lange tijd heup pijnen en kon niet meer in de kleermakerszit zitten, pijn bij slapen op mijn zij, te lang lopen, en en en. En nu gaat het geweldig! De pillen zijn nu overigens voor bijna 13 euro te koop.

  1. Dag Juul, bedankt voor je recensie. Waar vind je de pillen aan de prijs van 13 euro? Is dat de officiële shop?

 17. Het werkte bij na 2 dagen, kon mijn linker arm 4 maanden niet hoog optillen, maar naar 2 dagen kon ik hem bijna helemaal strekken, dus ja ik denk dat het helpt

 18. Duidelijk. Gewoon een pot glucosamine bestellen. Dat is de werkende stof. Bespaart je 600% en zijn die vrrvelende reclames op SBS ook niet meer nodig. Van tvwinkel gebrabbel.

 19. Dat is inderdaad onze tip 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *