Is rugpijn een symptoom van corona?

Het is op dit moment nog onduidelijk of er een directe link is tussen rugpijn en het coronavirus. Er is tot nu toe geen bewijs gevonden dat het virus direct rugpijn kan veroorzaken.

woman wearing face mask
Er is geen link tussen covid-19 en rugpijn

Echter, het is wel mogelijk dat rugpijn een bijwerking kan zijn van het coronavirus of van de behandeling van het virus. Sommige mensen die besmet zijn geraakt met het virus kunnen last krijgen van pijn in de spieren en gewrichten, waaronder ook rugpijn. Dit kan veroorzaakt worden door ontstekingen in het lichaam als gevolg van het virus.

Daarnaast kan rugpijn ook een gevolg zijn van veranderingen in de levensstijl als gevolg van het virus. Veel mensen werden tijdens de pandemie gedwongen om langere tijd thuis te werken, wat kan leiden tot slechte houding en overbelasting van de rug. Ook het verminderen van fysieke activiteit en beweging tijdens de pandemie kan leiden tot rugpijn.

Het is daarom belangrijk om goed voor je rug te zorgen tijdens en na de pandemie. Dit kan door:

  • regelmatig te bewegen en te strekken,
  • een goede werkhouding aan te nemen tijdens het thuiswerken,
  • door gezonde voeding en voldoende water te drinken om je spieren en gewrichten te ondersteunen.

Als je last hebt van rugpijn, kan het ook helpen om een arts of fysiotherapeut te raadplegen voor advies en behandeling.

In het algemeen is het belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren en te reageren als je last hebt van rugpijn. Als de pijn aanhoudt of verergert, is het raadzaam om medische hulp te zoeken.


Geplaatst

in

door