Veroorzaakt mijn rugpijn klemmen of knarsen?

Wordt uw pijn veroorzaakt door bruxisme?

Je vraagt je misschien af waarom je door tandenknarsen of -knarsen (bruxisme) wakker wordt met pijn in je nek of rug.

Link rugpijn en tandenknarsen

Studies hebben aangetoond dat wanneer een spier in het lichaam verkrampt, de spieren in de omgeving zich aanspannen om de verkrampte spier te beschermen. Als de kramp lang aanhoudt (zoals krampen bij het vastklemmen plegen te doen), gaan die spieren in de buurt ook krampen, en de keten van spierkrampen plant zich voort. Het is maar een klein stukje van de kaakspieren (kauwspieren en temporalis) naar de achterkant van de nek, dus ’s nachts kunnen spasmen van het op elkaar klemmen zich gemakkelijk naar de nek uitbreiden.

Krampen in de nek en rug houden vaak aan, omdat de keten van spieren in de nek en rug aangespannen blijven om elkaar te proberen te beschermen. Deze spasmen kunnen tijdelijk worden verlicht door massage of chiropractisch werk, maar ’s nachts klemmen kan de spasmen en de pijn elke nacht terugbrengen.

Oplossingen

Als u weet dat u klemt of knarst en een gebitsbeschermer gebruikt om uw tanden te beschermen, kan het gevoel van de gebitsbeschermer in uw mond de mate van klemmen in uw slaap drastisch verhogen, wat leidt tot meer rug- en nekpijn, en misschien andere symptomen die worden gediagnosticeerd onder het label “TMJ-stoornis”.

De website http://www.cureteethgrinding.com/ geeft een overzicht van mogelijke remedies bij bruxisme.

Als het tandenknarsen aanhoudt, of als er tekenen van tand- en tandvleeserosie optreden, kunt u het beste professionele hulp zoeken. Afhankelijk van de oorzaak bezoek je hierbij best een tandarts of gespecialiseerd kaakkinesitherapeut


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Eén reactie op “Veroorzaakt mijn rugpijn klemmen of knarsen?”

  1. Erik avatar
    Erik

    Sinds ik een kind was had ik bruxisme, oftewel tandenknarsen tijdens de slaap, het was zo erg dat andere mensen in de kamer waar ik sliep het knarsen hoorden, ik werd dan wakker met keelpijn door, naar ik aanneem, de zaagsel substantie van de tanden, ik had ook de ergste lage rugpijn ooit, ik had meerdere sessies met de chiropractor om te proberen de pijn te verhelpen maar wist nooit de oorzaak ervan! Ik zou altijd praten met de tandarts over het bruxisme, maar weet dat dagen arts zou nooit een behandeling die ze niet kunnen krijgen geld uit te geven, anyways ze zouden hun toevlucht nemen tot de beste gif dat ze kunnen geld te verdienen, dat is een bpa plastic retainer, die in je mond te zijn de hele nacht! Compleet vergif!!! Hoe dan ook, toen ik onderzoek deed naar het immuunsysteem en de witte bloedcellen, kwam ik uw video’s tegen en ik hield van de manier waarop u lesgaf. Ik ging toen verder met het bekijken van andere video’s, totdat ik het vitamine D-tekort tegenkwam, en laat me u vertellen dat ik alle symptomen van een laag vitamine D-tekort had, toen ik vitamine D begon te nemen, Ik nam er 10.000-50.000 per dag, en binnen 2 dagen was er geen rugpijn en geen bruxisme meer, het was als magie, ik heb tot op de dag van vandaag nog geen nacht gehad waarop ik met mijn tanden knarste, ik heb ook al maanden geen pijn in mijn onderrug gehad, het is zo krankzinnig dat ze dit nergens leren! !! Ik neem nu bijna elke vitamine en sporenmineraal onder het dak en volg een keto achtig plan een beetje zwaarder op de koolhydraten, maar ik merk geen verschil aangezien ik een 16 jarige ben. Het heeft niet alleen mijn bruxisme gestopt, mijn tanden lijken zelfs te groeien, wat gek klinkt, maar deze vitamine d is levensveranderend! Ik hou ook van de elektrolyt poeder die waanzinnig helpt met krampen, ik gebruik om slechte krampen hebben bij het bewegen van mijn tenen, of het doen van rare posities, maar met dokter bergs elektrolyt poeder is verandert het spel geen krampen meer! Niet alleen heeft dokter Berg mij geholpen, hij heeft mij geholpen mijn moeder te helpen die nu 40 pond is afgevallen in TWEE MAANDEN, van vasten en keto, hand naar beneden moet dr.berg bedanken voor alles wat hij heeft gedaan, hij heeft mij en mijn familie zo veel geholpen het is gek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.