Rugpijn en de hik

Er is geen directe link tussen de hik en rugpijn, hoewel sommige mensen met de hik rugpijn kunnen ervaren. In de meeste gevallen is rugpijn een ongemakkelijk, maar onschuldig bijverschijnsel van de hik en zal de pijn na verloop van tijd verdwijnen.

De hik is een onwillekeurige samentrekking van de spieren in de middenrif en de stembanden. Deze samentrekkingen kunnen leiden tot een scherp geluid dat we de hik noemen. De oorzaken van de hik zijn onder andere overmatig alcoholgebruik, stress, vermoeidheid en het eten van te snel of te veel.

In sommige gevallen kan rugpijn een bijverschijnsel zijn van de hik. Dit kan gebeuren omdat de spieren in het middenrif dicht bij de rug bevinden en de samentrekkingen van deze spieren druk kunnen uitoefenen op de rugspieren. Dit kan leiden tot pijn en stijfheid in de rug.

Als u last heeft van rugpijn naast de hik, is het belangrijk om te ontspannen en te proberen de hik te laten stoppen. Dit kan door bijvoorbeeld een glas water te drinken, de adem in te houden of een lepel suiker te eten. Als de hik niet stopt of als de rugpijn aanhoudt of verergert, is het raadzaam om medische hulp te zoeken.

In het algemeen kunt u het risico op de hik verminderen door gezonde voeding en voldoende water te drinken, stress te vermijden en niet te veel te eten of te drinken.


Geplaatst

in

,

door