Longontsteking en rugpijn

Er is geen directe link tussen longontstekingen en rugpijn, hoewel sommige mensen met een longontsteking rugpijn kunnen ervaren. In de meeste gevallen is rugpijn een ongemakkelijk, maar onschuldig bijverschijnsel van een longontsteking en zal de pijn na verloop van tijd verdwijnen.

Een longontsteking is een infectie van de longen die meestal wordt veroorzaakt door bacteriën of virussen. Longontstekingen kunnen leiden tot ernstige symptomen zoals koorts, hoesten, kortademigheid, pijn op de borst en een hoge hartslag.

In sommige gevallen kan rugpijn een symptoom zijn van een longontsteking. Dit kan gebeuren omdat de longen zich dicht bij de rug bevinden en de ontsteking in de longen druk kan uitoefenen op de rugspieren. Dit kan leiden tot pijn en stijfheid in de rug.

Als u last heeft van rugpijn naast andere symptomen van een longontsteking, is het belangrijk om medische hulp te zoeken. Een arts kan uw symptomen evalueren en, indien nodig, een behandeling voorschrijven om de longontsteking te bestrijden en de pijn te verminderen.

In het algemeen kunt u het risico op longontstekingen verminderen door uw handen te wassen en een gezonde levensstijl te behouden. Het kan ook helpen om te vaccineren tegen infecties die longontstekingen kunnen veroorzaken, zoals het griepvirus. Als u vatbaar bent voor longontstekingen, kan het ook nuttig zijn om geneesmiddelen te gebruiken die door uw arts zijn voorgeschreven om infecties te voorkomen.


Geplaatst

in

door