We helpen jullie door de Coronacrisis

De impact van de Coronacrisis is enorm. Momenteel wordt er heel veel thuis gewerkt. Deze website wordt overspoeld met mensen die hierover informatie opzoeken.

De komende dagen zullen we een aantal artikels lanceren die jullie hierbij zullen helpen. We zouden het willen hebben over:

 • Thuiswerken: hoe richt je je bureau best in om ergonomisch te werken?
 • Wat doe je bij nek- en rugpijn door het thuiswerken?
 • Kan ik op online consultatie komen?

Zijn er nog onderwerpen die ik de komende dagen kan bespreken?

Rugpijn is vaak een multifactorieel probleem. Het is belangrijk alle facetten mee te nemen in de behandeling van je rugpijn. Enkel zo kan je langdurig goede resultaten boeken. De weg naar een pijnvrij leven ligt vol met inspanningen, maar ook inzichten.

6 Reacties

 1. online consultatie: werkt dat? is dat toegelaten?

  1. De overheid (het RIZIV) is daar hard mee bezig. Ze hebben al online consultaties toegestaan voor huisartsen. Dit komt er ook aan voor kinesitherapeuten.

   Een belangrijke vraag bij de online consultaties is privacy. Facebook (eigenaar van Whatsapp en Messenger) staan niet echt gkend voor hun privacy. We zijn dan ook op zoek naar g oede alternatieven om de online consults te organiseren.

 2. alle gezondheidsproblemen waar de werkgever moet investeren vb bureau’s die op en neer gaan, sta bureau’s, de duurdere bureaustoelen, nekpijnen door veel te bellen zonder headset, hoofdpijnen door teveel schermwerk te doen…

 3. Filmpjes ivm goede werkhouding… Nagaan of firma’s met ergonomische stoelen aan huis willen leveren en liefst met een korting…

 4. Die actie rond berenjacht is super vind ik… Mensen thuis worden betrokken… Plaatsen een knuffel achter het raam… Nemen een foto plaatsen die op fb zetten zo andere mensen aan… En nodigt uit om met het gezin in de buurt te gaan wandelen..
  Binnenkort kan dat missch eens gewijzigd worden in iets anders..
  Misschien kan er ook iets opgezet worden dat volwassenen fijn vinden…

 5. Mijn kiné heeft een video met oefeningen gemaakt. Ik probeer het zeker 3x/w te doen! Werkt goed!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.