Onderzoek rugpijn Universiteit Gent

Loop jij ook al lange tijd met lage rugpijn? Weet je niet meer hoe je in je bed moet liggen van de pijn en wil je daar eigenlijk wel eens vanaf?

matras
Rugpijn bij het slapen? De Ugent kan je helpen.

Doe dan mee met het gratis onderzoek rugpijn van de Universiteit van Gent om met 18 sessies kinesitherapie van je rugpijn af te komen.

Wat is de bedoeling van het onderzoek?

Dit onderzoek is voor mensen van 18 jaar en ouder die regelmatig last hebben van lage rugpijn. Het onderzoek wordt gebruikt om inzicht te krijgen in chronische pijn en/of overgevoeligheid van pijn in het zenuwstelsel.

Hoe verloopt het onderzoek rugpijn?

Deze gratis studie heeft 3 evaluatiemomenten waarbij onder andere enkele vragenlijsten ingevuld moeten worden, een MRI en EMG-scan afgenomen wordt, en er gekeken wordt naar de hersenstructuur, hersenfunctie en de werking van de rugspieren.

Daarnaast worden er 18 sessies kinesitherapie door een ervaren kinesitherapeut gegeven en krijg je een onkostenvergoeding.

Waar moet ik zijn?

De sessies worden gehouden op het UZ Gent, Campus Universitair Ziekenhuis Gent (Campus Heymans) waar gratis geparkeerd kan worden.

Goed nieuws: de campus is goed met de fiets bereikbaar

Mijn advies

Dit klinkt toch als een buitenkansje om van de pijn af te komen en je steentje bij te dragen aan de wetenschap!

Voor meer informatie of om jezelf aan te melden, zie https://www.ugent.be/nl/actueel/rugpijn-doe-er-iets-aan-met-gratis-kinesitherapie.htm of stuur een mailtje naar: lagerugpijn@ugent.be met als onderwerp ‘EXTRAS’.

2 Reacties

  1. de link werkt niet .. hoe kan ik mij inschrijven?

  2. dag Fien, bedankt om dit te melden. Ik woon in de buurt (Merelbeke) en stel me kandidat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.